El vincle inesperat

Rosa Cullell: “A Apple, del més alt directiu a qualsevol venedor s’han cregut el que feien”

Entrevista a Rosa CullellLa comunicació no pot convertir-se en una campanya que arriba al final d’un projecte, com si fos la cirereta del pastís” defensa Rosa Culell. Consellera delegada del grup de comunicació portugués Media Capital i anteriorment directora general de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació i del Gran Teatre del Liceu, la periodista catalana sap que una organització rellevant no pot improvisar sobre com comunicar.

1) Per què reconèixer defectes o punts febles propis es veu sovint com un perjudici en una estratègia de comunicació? (Pregunta de Xavier Duran, Dir. del programa El Medi Ambient, TV3)

Encara ara, alguns directius, polítics i empresaris veuen la comunicació com un pur instrument per tapar els errors i també, encara que en segon lloc, com una part final de la pura estratègia de venda. Falta creure que comunicar és essencial, prioritari, dins de la gestió empresarial o institucional. I per comunicar bé i ser creïble, s’han d’acceptar els errors, explicar-los (si és possible abans que ho faci un tercer) i, amb honestedat, proposar millores i solucions.

2) Quin element consideres crític per a qualsevol acció de Projecció o Imatge que vulgui assolir l’èxit?

El primer requisit és que la comunicació comenci i sigui impulsada des de la més alta direcció de l’empresa o institució. La comunicació no pot convertir-se en una campanya que arriba al final d’un projecte, com si fos la cirereta del pastís. És important apostar per una política continuada i a mig termini de la comunicació.

3) Quin és el benefici principal que aporta una bona gestió de la Comunicació?

Credibilitat i, per tant, confiança.

4) Una empresa o una institució que gestiona bé les relacions amb els seus públics. Per què?

Apple. Una comunicació de líder feta per tota una organització, fins i tot pels propis clients. Els que fan Apple, des del més alt directiu a qualsevol venedor, en qualsevol part del món, s’han cregut el que feien, venien i proposaven.

5) Una qüestió de Comunicació sobre la que encara no has trobat resposta…

En un moment de forta desafecció política, creus que pots posar un exemple de partit o líder polític que faci una comunicació creïble, no basada en el tacticisme?

  
Feed

Una comentari en l'entrada: Rosa Cullell: “A Apple, del més alt directiu a qualsevol venedor s’han cregut el que feien”

  1. Retroenllaç: “Amb una bona gestió estalvies temps i diners i guanyes visibilitat i credibilitat” | Comfluència | Comunicació en tots els sentits

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Pregunta de seguretat (anti-spam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.