Problemes de comunicació

La importància de la comunicació no verbal

Sovint descuidem la comunicació no verbal, no ens adonem que aquesta suposa entre el 50 i el 70% de tota la comunicació. Quan pensem en la comunicació no verbal ens imaginem algú gesticulant exageradament amb mans i braços, però hem de tenir en compte que aquest tipus de comunicació també està composada per: l’aspecte general de la persona, el vestit, els gestos facials, la posició i les postures del cos, la mirada, l’actitud, els silencis, els somriures o fins i tot l’entorn.

La comunicació no verbal inclou totes les formes de comunicació tret de les paraules. L’escriptor i editor austríac Peter F. Drucker va dir “el més important en la comunicació és sentir el que no s’està dient”. Amb la comunicació no verbal reforcem o contradiem els missatges.

Cal tenir en compte, també, que és una comunicació subconscient de la que sovint no ens adonem, que depèn del context, que pot ser ambigua i donar lloc a diferents interpretacions, i que té un alt grau d’influència cultural. Fins a quin punt la teniu en compte en les vostres presentacions? Us fixeu en els gestos, les posicions o les mirades dels vostres interlocutors?

  
Feed

Sobre Sílvia Fernández

Periodista especialitzada en màrqueting digital. Amb un perfil multidisciplinar, a Op-team creo continguts, gestiono xarxes socials o dissenyo estratègies, bàsicament en l’entorn digital. De Barcelona, ciclista urbana convençuda i apassionada viatgera. El que més m’agrada comunicar? La sostenibilitat! E-mail | Twitter | LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Pregunta de seguretat (anti-spam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.