Dialogant amb l'entorn

La comunicació online també requereix d’una estratègia

Avui dia són pocs els que no tenen presència en una o altra xarxa social. Això vol dir que tots som experts en xarxes? Rotundament, no. Una cosa és gestionar perfils personals sense cap motivació concreta, i l’altra és fer de les xarxes una eina més per arribar a un objectiu comunicatiu final.

La comunicació corporativa es basa en l’estratègia, i fa servir tot un seguit d’eines en funció de l’objectiu que es vol aconseguir i del públic al que es dirigeix. Entre aquestes eines hi ha les xarxes socials, que tampoc s’han d’entendre com a ens, ja que cadascuna té les seves especificitats i els usuaris de cadascuna no responen al mateix perfil tipus.

En tot cas, cal entendre la comunicació online com una branca més de la comunicació corporativa. I, per tant, cal que aquesta segueixi una estratègia i una planificació que respongui a l’objectiu marcat. Una bona gestió de les xarxes socials de l’empresa no consisteix a obrir perfils a totes les xarxes que ens vinguin al cap ni a començar a omplir aquests perfils sense dedicar-hi un temps a pensar-ne. 

Compartim amb vosaltres una infografia de MªÁngeles Gutiérrez que ens recorda com planificar la nostra estratègia als Social Media. Què en penseu? Seguiu aquestes passes en el moment d’elaborar el vostre pla de comunicació a les xarxes?

  
Feed

Sobre Sílvia Fernández

Periodista especialitzada en màrqueting digital. Amb un perfil multidisciplinar, a Op-team creo continguts, gestiono xarxes socials o dissenyo estratègies, bàsicament en l’entorn digital. De Barcelona, ciclista urbana convençuda i apassionada viatgera. El que més m’agrada comunicar? La sostenibilitat! E-mail | Twitter | LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Pregunta de seguretat (anti-spam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.