Dialogant amb l'entorn

Els beneficis de la desconnexió digital

Has comprovat què succeeix si un dia et deixes el mòbil a casa? Et sents desorientat, desconnectat del món… I això per què passa? Doncs perquè la realitat del segle XXI no transcorre només davant dels nostres peus, sinó també a dins del nostre smartphone.

Les xarxes han vingut per quedar-se i s’han convertit en imprescindibles. La majoria de nosaltres hi compartim experiències, sentiments, coneixements… Són un aparador de la nostra vida i a través d’elles configurem la nostra identitat digital. Les utilitzem a diari en la faceta personal, també en la vessant professional i la seva múltiple funcionalitat les fa enormement versàtils. Per tot això és tan difícil prescindir dels dispositius intel·ligents, encara que sigui per una única jornada.

dieta-digital

Tanmateix, la dependència extrema de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) pot ser perjudicial per a la salut. Els experts recomanen aprofitar l’estiu i les vacances per desconnectar i gaudir dels beneficis que pot comportar la ‘dieta digital’: descansar mentalment de l’excés d’estímuls a què poden exposar les TIC , millorar la percepció d’autocontrol i la gestió del temps, relacionar-se més intensament i sense interferències amb la família i els amics, i disposar de més temps per llegir, pensar o, senzillament, per no fer res.

Si tenim prou força de voluntat per emprendre aquesta dieta, no perdrem pes però sí que sanarem la nostra ment, per afrontar amb energia i empenta els nous períodes laborals. Així, doncs, us convidem a obrir l’agenda i fixar alguns dies o hores per a la desconnexió digital. Us hi atreviu?

  
Feed

Sobre Anna Parcet

Periodista. Gabinet de premsa i contingut audiovisual a Op-team, Consultors de Comunicació. E-mail | Twitter | LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Pregunta de seguretat (anti-spam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.