Dialogant amb l'entorn

Volem ser notícia?

gabinete-de-prensa-madridSovint, les empreses o institucions es proposen captar l’atenció dels mitjans de comunicació perquè saben que sortir a la premsa els pot beneficiar. Si la notícia els és favorable, l’exposició a la llum pública els pot ajudar a guanyar notorietat, prestigi i acceptació social. Aconseguir l’interès del que es coneix com el quart poder, però, no és gens fàcil. Cada dia, arriben a les redaccions periodístiques infinitat de continguts que busquen fer-se un lloc a la pàgina d’un diari, en un portal digital, en un espai televisiu o en un format radiofònic. La realitat, però, és que la gran majoria d’aquestes informacions passen desapercebudes i acaben a la paperera.

Així, doncs, com ho hem de fer per aconseguir ressò mediàtic?

  1. Ressaltar la diferenciació. Els mitjans busquen novetats, continguts rellevants i exclusius… Per aquest motiu, hem de pensar: amb què destaquem? Què ens fa especials?
  2. Explicar els beneficis que el nostre producte, servei o activitat pot tenir per a l’interès general.
  3. Intentar fer servir l’exemple per explicar una qüestió més transcendental. Els mitjans, sovint, escriuen del concret a l’universal.
  4. Saber quan, com, on i a qui fer arribar la informació. Per molt noticiable que sigui un tema, si no el fem arribar a la persona adequada, en el moment adequat, no servirà de res.
  5. Vincular la qüestió que volem explicar a l’actualitat.

Els directius d’empreses i institucions poden seguir aquestes recomanacions, però, en la majoria dels casos, no tenen el temps o els coneixements suficients per fer-ho amb garanties d’èxit. Per això, solen buscar l’assessorament de periodistes d’agències de comunicació que realitzen les tasques de gabinet de premsa. Amb l’externalització d’aquest servei, redueixen costos i s’asseguren un soci de confiança, especialitzat i compromès amb els resultats.

Si creuen que l’empresa o institució que dirigeixen té aspectes interessants per explicar només cal que es facin la següent pregunta: volem ser notícia? Si la resposta és afirmativa, nosaltres ens ocupem de la resta.

  
Feed

Sobre Anna Parcet

Periodista. Gabinet de premsa i contingut audiovisual a Op-team, Consultors de Comunicació. E-mail | Twitter | LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Pregunta de seguretat (anti-spam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.