Noves oportunitats

Una dècada d’Iphone: el dia que les nostres vides van començar a canviar

Fa una dècada, Apple va treure al mercat el primer model d’Iphone. El que aleshores podia semblar una data qualsevol, el 29 de juny de 2007, ha passat a la història com el dia en què les nostres vides van començar a canviar -sense saber-ho- per sempre.

iphone

Aquell dia, es va posar a la venda l’smartphone que Steve Jobs va definir com un producte revolucionari que unia el mòbil, la comunicació a través d’internet i el reproductor de música digital. “És la revolució més gran després del Mac”, deia. I ara, vist en perspectiva, es quedava curt. El primer IPhone va suposar el naixement d’uns dispositius intel·ligents que en només 10 anys han transformat tota una indústria i han propiciat canvis estructurals en els nostres hàbits i conductes.

La pantalla multitàctil i la facilitat d’ús del ‘software’ ho van fer tot. Era el primer dispositiu comercial que permetia que, un gest com la pinça de dos dits, ampliés el que apareixia a la pantalla. També va ser el primer mòbil que va mostrar les pàgines web completes -que es podien veure millor si es girava la pantalla 180 graus- i va ser pioner  amb el que avui són les ‘apps’.

No és d’estranyar, doncs, que amb totes aquestes (i moltes més) prestacions el terminal catapultés Apple a l’èxit i propiciés que altres companyies com Samsung o Google li seguissin les passes. Després d’aquell primer model que va capgirar la telefonia mòbil, la multinacional de la poma n’ha fet catorze més, adaptant el dispositiu a les necessitats dels usuaris i oferint millores tècniques i noves aplicacions versió rere versió. En total, quinze models en deu anys, dels quals se n’han venut més de 1.000 milions d’unitats.

L’Iphone i, en definitiva, tots els smartphones, han aconseguit fer-nos la vida, la feina i les relacions més fàcils. Però l’èxit del producte no rau només en les qüestions pràctiques. L’aparell de telefonia crea relacions emocionals amb els seus usuaris, els atrapa, connecta amb ells a través de sentiments i fortifica relacions estables i duraderes. En el món del màrqueting, aquest fenomen s’anomena Màrqueting Relacional o Màrqueting Experiencial, o el que en japonès es coneix com el Kansei: quan l’ús del producte és un plaer per a l’usuari i l’experiència de consumir-lo és tan o més important que el producte mateix.

  
Feed

Sobre Anna Parcet

Periodista. Gabinet de premsa i contingut audiovisual a Op-team, Consultors de Comunicació. E-mail | Twitter | LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Pregunta de seguretat (anti-spam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.