Problemes de comunicació

Comunicació d’esmòquing o de xandall?

No hi ha una vestimenta millor o pitjor: l’important és vestir de manera “adequada”. Aquesta màxima de la imatge personal –ben coneguda i explotada pel món de la moda, on cada temporada canvia el concepte del que és “adequat” per generar noves necessitats– és traslladable al món de la comunicació corporativa.

pajarita_papel

I és que, per principi, no existeix una fórmula bona o dolenta de comunicar, ni una acció o estratègia correcta o incorrecta: només existeixen solucions adequades a un context i a una finalitat concretes.

Cada institució, entitat o empresa ha de conèixer a fons la seva situació i el seu entorn comunicatiu. Això es pot aconseguir mitjançant una Auditoria de Comunicació, un treball –necessàriament– objectiu que ens permetrà conèixer a fons les nostres necessitats reals, els punts forts i febles, la situació del sector, els possibles competidors i col·laboradors o els públics a qui ens hem de dirigir. Aquest exercici ens donarà les claus per orientar la nostra estratègia i per desenvolupar una activitat de comunicació eficient i eficaç.

Seguint amb el paral·lelisme: abans de triar si ens vestim d’esmòquing o de xandall, hem de saber a quin lloc anem, qui hi haurà i què hi anem a fer. Coneixent això al detall, serà senzill decidir el vestuari que més ens escau per donar la imatge que volem transmetre.

  
Feed

Sobre Àlex Palau

Periodista i fotògraf. Executiu de comptes a Op-team, Consultors de Comunicació. Especialitzat en publicacions i comunicació corporativa i interna | E-mail | Twitter

Una comentari en l'entrada: Comunicació d’esmòquing o de xandall?

  1. Retroenllaç: I com en dic, de tu? | Comfluència | Comunicació en tots els sentits

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Pregunta de seguretat (anti-spam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.