Arxiu de la categoria: La imatge

La imatge | 09/07/2019

Enviar fotos per WhatsApp degrada la qualitat de les imatges

WhatsApp és l’aplicació de missatgeria instantània més utilitzada a Catalunya i s’ha convertit en un canal de comunicació imprescindible tant en l’esfera personal com en la laboral. A través d’aquesta aplicació, conversem i intercanviem una gran quantitat d’informació: enllaços, arxius, vídeos, imatges, entre d’altres.

El fet de compartir aquests documents és molt pràctic i útil a l’instant, segur que sí, però molts usuaris desconeixen que gran part d’aquestes fotografies i vídeos transmesos per WhatsApp no seran aprofitables en un futur. Què volem dir amb això? Doncs que per poder enviar aquestes fotografies, la compressió és tan elevada que acaba afectant de forma irreversible la qualitat de la imatge i, per tant, mai més podrà ser ampliada ni revelada amb una resolució òptima.

album-antique-arrangement-699782Si WhatsApp enviés aquests arxius en el format original que s’han fet amb la càmera del mòbil, esgotaríem la tarifa de dades en poc temps, ja que l’aplicació comprimeix un 50% les imatges, a més de reduir-ne la resolució. En aquest últim punt, els resultats varien entre els 90 i 300 KB en funció de com i quan enviem la imatge: si ho fem amb Android o amb iOS; si enviem una imatge que s’ha realitzat fa menys de 24 hores; si l’adjuntem des del propi WhatsApp o indiquem l’enviament a través de la Galeria o la Càmera. (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
La imatge | 16/01/2013

Metro de Londres: 150 anys de transport… i de disseny

Els primers 150 anys del metro més antic del món, complerts el passat 9 de gener, són una fita clau en la història del tranport públic, però també del disseny.

Tan aviat com l’any 1932, Harry Beck, un delineant que treballava a l’Oficina de Senyals de l’Underground, va utilitzar el seu temps lliure per dibuixar aquest esborrany.

Fins al moment a ningú se li havia acudit una idea que ara ens pot semblar òbvia. Creia que als passatgers els interessava saber sobretot com arribar d’una estació a una altra, i no tant una representació geogràfica exacta.

Eren un concepte i una proposta (següent imatge) que van ser descartats en un primer moment, per radicals.

Tanmateix, finalment sí que va ser aprovada i el seu èxit fou tan gran que, 150 anys més tard, el mapa d’una xarxa lògicament molt més extensa, conserva l’elegant simplicitat de l’original i també bona part de la seva estètica.

D’altra banda, coincidint amb l’efemèride del metro londinenc, val la pena descobrir dos elements gràfics més potser fins i tot més curiosos que els mapes, per la seva càrrega històrica i cultural.

S’imagina que el metro pogués travessar els oceans? (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
La imatge | 05/12/2012

Creativitat a la ‘première’ francesa de La vida de Pi

Première de La vida de Pi, a París

La preestrena a França de La vida de Pi, la història d’un jove indi que sobreviu 227 dies en una barca acompanyat d’un tigre de Bengala, no es quedarà en una première més. Els col·legues de l’agència de comunicació francesa Ubi Bene han tingut l’original idea de convertir, aquest diumenge 9 de desembre, les Piscines Paillerot de París en un cinema. I no pas en qualsevol. Els convidats -entre ells de ben segur periodistes, blocaires i d’altres persones amb alguna cosa a dir en l’èxit o fracàs d’una pel·lícula- entraran a fons en el relat, abord d’una barca i fins i tot amb armilla salvavides… Això és 3D!

  
Feed
1 comentari    Autor