Arxiu d'etiquetes: Barcelona

Dialogant amb l'entorn | 12/12/2013

L’univers de les app

Per parlar d’aplicacions per a telèfons intel·ligents ja no podem dir el “món” de les apps, cada cop sembla més un univers… Hi ha aplicacions de tot tipus i per a pràcticament qualsevol cosa, fet que no implica que necessàriament fem servir totes les aplicacions que descarreguem als nostres telèfons –però això és un altre tema–. En tot cas, quan ja no ens ve al cap quina pot ser la propera app que surti al mercat, sempre en surt alguna que ens sorprèn.

Avui us vull presentar la nova aplicació llançada per l’Ajuntament de Barcelona: Fonts BCN. Aquesta aplicació, gratuïta, serveix per localitzar les fonts públiques de la ciutat. A Barcelona hi ha més de 1.650 punts de subministrament d’aigua que Fonts BCN ens mostra ara sobre el mapa. A més, l’aplicació també aporta informació d’aquelles fonts d’especial interès com la de Canaletes o les Wallace. (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Dialogant amb l'entorn | 28/05/2013

Que parlin de mi, encara que sigui malament…

La setmana passada ens vam despertar amb la famosa estàtua de Cristòfor Colom de Barcelona vestida amb la nova (i gegantina en el cas que ens ocupa) samarreta del Barça. En aquestes línies no entraré en la polèmica de si el que ha pagat Nike (94.000 euros més IVA) a l’Ajuntament de la ciutat és poc o molt, de si la campanya pot resultar ofensiva per a altres clubs o de si s’ha fet d’acord o no amb les ordenances de paisatge urbà municipals… Em limitaré a comentar el vessant comunicatiu de la fita. I és que no podem negar que a nivell comunicacional la campanya està sent tot un èxit.

Des del passat 22 de maig, quan Colom es va aixecar vestit amb la nova equipació, no hi ha hagut cap dia que cap mitjà s’hagi fet ressò de la campanya, ja sigui en un sentit o en un altre. Els primers dies va ser la sorpresa, la justificació de l’Ajuntament, la quantia del pagament, el que es faria amb els diners… per després passar als anàlisis d’experts. Des de publicistes fins a arquitectes, tothom ha opinat. I d’aquí l’èxit de la campanya.

Ignoro l’abast que es pretenia aconseguir amb el fet de plantar-li la samarreta a l’estàtua, però de ben segur que s’ha superat amb escreix. Les imatges de Colom vestit del Barça han donat la volta al món, i la polèmica sembla que seguirà, com a mínim, alguns dies més…

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Modelant la imatge | 04/04/2012

Atributs de la marca Barcelona

El diari ARA recull la controvèrsia sobre els efectes dels aldarulls a la marca Barcelona

Fins a quin punt van danyar la imatge de la ciutat els aldarulls del 29-M? És menys valuosa la marca Barcelona després dels contenidors cremats i de la violència contra diversos establiments comercials? La primera reacció és dir que sí, que les fotografies impreses als grans diaris o els vídeos passats als telenotícies d’arreu del món perjudicaran -econòmicament, és clar- la ciutat i el país.

Afortunadament, les coses no són el que aparenten, igual que impacte i efecte no són paraules sinònimes. (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Dialogant amb l'entorn | 08/09/2011

No et preocupis, no és res personal

Les vacances d’estiu són més propícies per a conèixer gent que altres èpoques de l’any. Estem més relaxats, més sociables. Si la destinació escollida és a l’estranger, el contacte amb algun autòcton o forà està gairebé assegurat i el “Where are you from?”serà una constant. El fet de residir en una gran ciutat com París, Roma, Madrid o Barcelona t’atorga l’avantatge natural que l’interlocutor, amb gran probabilitat, coneixerà la teva terra, si no en persona com a mínim d’oïdes, per televisió o, en la majoria dels casos, pel futbol. D’altres vegades, per motius que proporcionen menys orgull:

–          I love Spain! Madrid, the East coast, Ibiza, Barcelona…

–          I’m from Barcelona.

–          Really? I was robbed there.

Un australià que recorda Barcelona com la ciutat on el van robar durant les seves meravelloses vacances és la campanya de comunicació més nefasta que pot haver. (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
El vincle inesperat | 02/02/2011

“No serveix de res ser el millor si la gent té la percepció que el millor és un altre”

Responsable de Comunicació i Premsa del Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció, -un esdeveniment de referència per al seu sector a Europa i pol d’atracció de desenes de milers de professionals a Barcelona- per a Lluís López Yuste “no hem de perdre cap ocasió per tal de comunicar les nostres virtuts o els atributs que volem potenciar”. El periodista i postgrau en Planificació Estratègica de la Comunicació Empresarial (URL) i Màrqueting (UB) defensa també que Comunicació ha de ser sinònim de vendes i, sinó, “és que alguna cosa estem fent malament”.

1) Diuen que sense Comunicació no existeixes però… per què és preferible existir? (Pregunta d’Eugeni Xalabarder)

La Comunicació en tots els àmbits de la vida sempre té un objectiu final que és vendre un producte, una persona, un servei… el més important no és ser bo sinó semblar que som els millors. No serveix de res ser el millor si la gent té la percepció que el millor és un altre. La comunicació és essencial per incidir en la percepció que tenim les persones envers una altra persona, empresa, producte o servei. Per tant no hem de perdre cap ocasió per tal de comunicar les nostres virtuts o els atributs que volem potenciar. La gent ha de saber que existim, que som alts, rossos, tenim els ulls blaus i som simpàtics. Tot això sempre sense faltar a la veritat, perquè sinó el missatge no és creïble i la Comunicació se’ns torna en contra. (…)

  
Feed
2 comentaris    Autor
Creant comunitat | 27/01/2011

Opportunity Week: luxe ‘low cost’ i de proximitat

Que les rebaixes ja no són el que eren no és cap secret. Tot i que les maratonianes obertures de porta dels grans magatzems segueixen acaparant espais als telenotícies, ho fan només per l’essència anecdòtica del moment i per les reminiscències a aquell NODO en blanc i negre que sempre es fa servir per il·lustrar-les, com si d’un reportatge històric es tractés. Actualment, però, amb l’univers outlet existent, ja no cal esperar al gener o al juny per renovar l’armari. De fet, gràcies a les nombroses empreses que ofereixen estocs a través de la xarxa a preus populars, ja no cal ni sortir de casa.

Però a banda de les iniciatives que corren per Internet, des de les compres col·lectives fins als clubs de venda privats, la tècnica del descompte per incentivar el consum ha arribat també a la gamma alta. Aquell segment que s’autodenominava com a exclusiu i excloent també està de rebaixes. Però no parlem de moda, (…)

  
Feed
2 comentaris    Autor