Arxiu d'etiquetes: comunicació política

El vincle inesperat | 15/02/2017

“És sorprenent que les institucions públiques no acabin d’entendre la necessitat d’explicar i explicar-se”

Claudi-Perez-ElPaisClaudi Pérez és periodista i en la seva llarga carrera ha treballat a El Periódico de Catalunya, Expansión i El País, a Barcelona i Madrid, seguint temes d’economia internacional, reunions del Fons Monetari Internacional (FMI) i del G-8. Actualment, és corresponsal a Brussel·les per a El País. Al Comfluència, hem parlat amb ell per conèixer la seva visió de la comunicació.

1.   Com pot ser que encara hi hagi empreses, institucions o associacions que encara no veuen la necessitat de fer una comunicació professional? (Pregunta d’Ana Turón, directora de la revista Restauración Colectiva)

És realment sorprenent. Especialment entre els Governs i institucions públiques que no acaben d’entendre aquesta necessitat d’explicar i explicar-se. Després venen les crisis i tot és cames ajudeu-me. A Brussel·les hi ha representacions diplomàtiques dels Vint-i-vuit Estats membres. Una de les que menys comunica és la d’un país que comença per Esp i acaba per nya. Enmig d’una crisi, ha estat realment al·lucinant veure de prop que en alguns aspectes encara estem tan lluny de l’Europa del Centre o del Nord. Conec menys el cas de les empreses, però tinc la mateixa sensació. A Brussel·les el seu interès és més fer lobby que comunicar. A Madrid i Barcelona, em sembla que també. Amb excepcions, és clar. (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Dialogant amb l'entorn | 02/09/2011

Una campanya electoral diferent

Per començar, no tindrem publicitat exterior durant la precampanya, com han pactat PSOE i PP adduïnt raons d’estalvi (i pensant també en la inoportunitat d’utilitzar ara aquests suports). Però aquesta no serà l’única novetat en la comunicació anterior al 20-N. La crisi, l’actual descrèdit polític, l’èxit dels indignats o l’ús ciutadà creixent d’eines 2.0 fan pensar que les properes setmanes veurem:

1. Una agenda més oberta

La cadència habitual de temes i promeses electorals programats estratègicament, gairebé in crescendo, pot veure’s alterada. Esdeveniments econòmics o reivindicacions socials inesperats faran que els partits tinguin menys control sobre l’agenda de la campanya.

2. Mítings preparats per la irrupció d’indignats

Les accions de comunicació unidireccionals (des de la publicitat exterior als mítings de format tradicional) es veuran desafiades durant la campanya i titllades d’anacròniques. Què fer si un grup d’indignats interromp un míting amb una acció espectacular? (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor