Arxiu d'etiquetes: crowdfunding

Construint relat | 25/04/2013

Comunicació, clau per al crowdfunding

Cada cop és més habitual sentir a parlar de projectes que basen la seva viabilitat en el crowdfunding, és a dir, en la recaptació col·lectiva de fons. Normalment, la gent inverteix en els projectes o bé perquè trauran alguna cosa a canvi, o bé perquè els motiva formar part d’un projecte concret. Per tant, tenir un projecte innovador, original, solidari… sol ser una de les claus de l’èxit. Una altra, però, és la comunicació.

Per aconseguir la inversió necessària pel nostre projecte, caldrà que hi tingui coneixement el màxim de gent possible, i per això necessitarem definir una bona estratègia de comunicació. La feina comença molt abans de llençar la nostra campanya de crowdfunding, i mentre aquesta estigui en marxa haurem d’estar sempre atents per poder adaptar la campanya als esdeveniments. La comunicació serà l’element que ens ajudarà a generar i gestionar les expectatives sobre el nostre projecte.   (…)

  
Feed
1 comentari    Autor
Creant comunitat | 15/03/2011

Per què tothom llegeix el mateix al metro?

La pregunta me la faig més aviat com una lamentació. Per a molts dels que ens agraden els llibres, l’escena d’un vagó de metro amb deu o quinze lectors però només dos o tres llibres diferents és trista. Sí, poden ser bones històries, no es tracta de jutjar el gust aliè. Però no em negareu que en la varietat també hi ha el gust.

Per això és una bona notícia que es publiquin llibres com Amb cara i ulls. Diccionari de dites i refranys sobre l’ull, que no casualment és la primera obra en català finançada a través de crowdfunding. L’autor del peculiar llibre, el lingüista especialista en paremiologia Víctor Pàmies, ho ha aconseguit utilitzant el web Verkami, que ajuda a buscar padrins per a projectes que, per tenir un públic molt particular, podrien restar en un calaix si no recorressin a l’innovador sistema de micromecenatge. L’auge del crowdfunding és una oportunitat per als autors, però també ens dóna una idea de com està canviant la promoció de projectes i productes, no només els culturals. (…)

  
Feed
5 comentaris    Autor