Arxiu d'etiquetes: esdeveniments

Noves oportunitats | 08/07/2020

Comunicació híbrida

La pandèmia de la Covid-19 ha fet replantejar moltes activitats, tot buscant la seguretat i la protecció de les persones. Teletreball (tots els que poden), competicions esportives sense públic, reducció de la mobilitat en els transports públics… A més, els efectes de la paràlisi econòmica han provocat caigudes de la producció (tèxtil, automòbils…) i del consum (turisme o cultura, entre altres). Ara bé, la situació també ha generat oportunitats, i no només per als que venen mascaretes o gel hidroalcohòlic, sinó per a sectors tan diversos com la logística (Amazon o Glovo no paren) o la tecnologia (les cotitzacions de les empreses del Nasdaq estan disparades!).

Per al nostre sector -Comunicació i Màrqueting- la tendència que s’està imposant és la hibridació: combinar les accions físiques o presencials amb les digitals o online. I això passa a quasi tots els camps: des de les entrevistes televisives fins a les campanyes promocionals de qualsevol producte.

(…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Creant comunitat | 06/09/2016

El missatge de la solidaritat

OBS-Nen DéuA Op-team ens agrada implicar-nos amb el nostre entorn i ajudar tant com puguem a impulsar els projectes dels nostres clients. I, en aquest cas, donada l’orientació humanista de les activitats de l’Obra Benèfico Social del Nen Déu, encara molt més. L’OBS Nen Déu desenvolupa una intensa tasca d’assistència, educació i atenció a persones discapacitades al llarg de la seva vida, tot afavorint el seu desenvolupament físic, psíquic i espiritual. I ho fa sense exigir res a canvi, acollint als seus centres i instal·lacions persones sense recursos, els tractaments de les quals són finançats bàsicament a través de la col·laboració solidària de moltes persones.

Ara, per tal de recaptar fons, el Patronat de l’entitat ha organitzat un Concert Solidari que tindrà lloc el proper 26 d’octubre a Barcelona. Una particularitat d’aquest acte és que l’orquestra, Ars Medica, està formada per metges i professionals del sector Salut.  (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Dialogant amb l'entorn | 13/05/2015

Twitter per a esdeveniments: abans, durant i després

Avui dia pocs plans de comunicació deixen de banda les xarxes socials i, d’entre elles, és Twitter la més utilitzada per les empreses. Per això en aquest post ens volem centrar en aquest canal, però per a una finalitat concreta: els esdeveniments. I és que en els actes que organitzem, Twitter pot ser la llançadora que ens ajudi a multiplicar l’audiència a la qual ens dirigim. 

La capacitat de la sala, la ubicació geogràfica o l’horari d’un esdeveniment ja no són un problema per participar-hi. Obrint la celebració a Twitter, i seguint unes senzilles passes, aconseguirem que molta més gent s’impliqui.

Amb aquest objectiu, el primer pas és crear un #hashtag propi de l’esdeveniment (i, segons l’envergadura de l’acte, podríem crear inclús un compte propi a Twitter -com s’indica en la infografia de més avall-). Per pensar aquest hashtag podem seguir les indicacions generals. Després, el seu èxit dependrà de com de bé el traslladem a l’audiència.

En aquest punt és molt important fer servir el hashtag abans de l’esdeveniment, i no només en els tuits que fem sobre el mateix, sinó que el podem incloure en les invitacions que enviem o en les informacions que publiquem al web. A més, el mateix dia de l’acte també l’hem de difondre entre els assistents, incloure’l en la documentació que els hi lliurem o fins i tot projectar els tuits que incloguin l’etiqueta en alguna pantalla.  (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Problemes de comunicació | 03/10/2014

Dades versus impacte

El diari The Economist publica avui aquest infogràfic sobre les dimensions de les mobilitzacions ciutadanes que han tingut lloc arreu del món als darrers anys:

Gràfic The Economist

Aquest treball permet comprovar, una vegada més, que:

  1. L’objectivitat periodística no existeix. La manifestació del 30 de setembre a Hong Kong va aplegar una centèsima (!!) part de persones que la que va tenir lloc a Egipte el 30 de juny de 2013. La repercussió als mitjans ha estat, com a mínim, semblant.
  2. La mida no és (tan) important. Assolir impacte entre els destinataris d’un missatge depèn també de factors com el context, el moment, els valors culturals…
  3. La prominència d’una dada la determina més d’una variable. El seu valor absolut indica una magnitud, però no en defineix la importància. És allò del preu de la botella d’aigua: dins d’un bar costa moltíssim menys que enmig del desert. I sempre és una sola botella d’aigua.
  4. Comunicar és influir. Informar és transmetre dades, però comunicar és utilitzar-les de tal manera que provoquin un determinat efecte entre l’audiència.

Per tot això, i més coses, la professionalitat en Comunicació és un valor afegit. Senzillament, perquè aconsegueix uns resultats que mai no podrà obtenir qui només és guii per l’aparença absolutament inútil d’una xifra.

  
Feed
Digues la teva!    Autor
La imatge | 05/12/2012

Creativitat a la ‘première’ francesa de La vida de Pi

Première de La vida de Pi, a París

La preestrena a França de La vida de Pi, la història d’un jove indi que sobreviu 227 dies en una barca acompanyat d’un tigre de Bengala, no es quedarà en una première més. Els col·legues de l’agència de comunicació francesa Ubi Bene han tingut l’original idea de convertir, aquest diumenge 9 de desembre, les Piscines Paillerot de París en un cinema. I no pas en qualsevol. Els convidats -entre ells de ben segur periodistes, blocaires i d’altres persones amb alguna cosa a dir en l’èxit o fracàs d’una pel·lícula- entraran a fons en el relat, abord d’una barca i fins i tot amb armilla salvavides… Això és 3D!

  
Feed
1 comentari    Autor
Cercant l'eina | 22/06/2011

Esdeveniments:
optimitzeu recursos!

Quan les paraules eficiència i productivitat deixen de ser bons propòsits per convertir-se en pura urgència, descobrir nous recursos per fer-les realitat és, com a mínim, un alleujament.

En el camp dels esdeveniments (victímes fàcils en una conjuntura com l’actual) està creixent l’ús d’eines innovadores com Eventbrite. I és que un seminari, presentació o qualsevol altre tipus d’acte públic d’èxit segueix sense concebre’s ni organitzar-se sol, pero solucions digitals com l’esmentada redueixen l’esforç en actuacions imprescindibles com la promoció i la inscripció dels visitants.

En pocs més de cinc minuts, l’eina permet crear un web propi de l’esdeveniment, amb la seva descripció, localització, botó de registre, (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
La sentència | 20/06/2011

Valors primer,
Comunicació després

“Allà on hi ha satisfacció no hi ha revolucions”

Ja fa 2.500 anys que el Mestre Confuci va ensenyar que la virtut i l’honestedat en la conducta personal, i la justícia en el govern de l’Estat, portarien les societats a la prosperitat i a una vida en harmonia.

Malgrat els avenços tecnològics i les inversions que s’hi puguin abocar, no hi ha pla de Comunicació capaç de revertir el descontentament social que es fonamenta en l’abús del poder.

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Construint relat | 05/05/2011

Cal ensenyar la foto del mort?

Controvèrsia sobre la conveniència de mostrar el cadàver d’Ossama bin Laden. Què serveix millor els interessos i la imatge dels EUA?

Ensenyar la prova que l’enemic número 1 és mort validaria, definitivament, l’anunci de la seva eliminació. Però la versió oficial és que no es divulga aquesta fotografia per no provocar l’islamisme radical. El president Obama s’ha permès, fins i tot, el luxe de la ironia per justificar la decisió: “The fact of the matter is you will not see Bin Laden walking on this earth again”.

Des d’un punt de vista de la Comunicació, la resposta a la pregunta és fàcil. No, millor no ensenyar la foto. (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Dialogant amb l'entorn | 27/04/2011

La Vanguardia en català, un èxit a les xarxes socials

Com és lògic, s’ha parlat i es parlarà molt encara de l’aparició, aquest dimarts 3 de maig, de l’edició en català de La Vanguardia. Però, a banda de la fita que això representa en la història dels mitjans de comunicació a Catalunya, també mereix esment la campanya promocional de la nova edició a les xarxes socials. Les xifres són contundents. Prop de 27.000 seguidors a Facebook i més de 4.000 a Twitter. “Hi havia ganes”, ens comenta l’Enric Sierra, responsable de l’edició digital del diari, en referència a les expectatives creades pel nou producte de Comunicació.

La campanya digital “no pretenia ser exemple de res”, afirma, pero sí reconeix que “vist el resultat, és una bona experiència, un cas d’èxit”. Des de Comfluència, aprofitem l’ocasió per analitzar els tres aspectes fonamentals a considerar en una acció promocional amb garanties a les xarxes socials. (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Construint relat | 26/04/2011

Et conec?

En un mercat en què –gairebé– tot està inventat, els productes es diferencien pel seu embolcall més que per la seva utilitat i benefici. Quantes marques de detergent hi ha? Quantes asseguren absència de taques, cura dels teixits i aroma floral? La competitivitat del producte ja no es pot basar únicament en els seus beneficis, perquè aquests han deixat de ser exclusius. D’altra banda, el preu, un altre factor clau per guanyar quota de mercat, no és actualment la millor estratègia per arribar al públic: els competidors més ferotges trigarien pocs segons en igualar-lo, o fins i tot rebaixar-lo, condemnant el producte poc menys que a la ruïna. Però no cal patir. Els mercats que a priori ens semblen saturats, sempre tenen fissures per on accedir-hi i el màrqueting és una eina determinant en aquest context: experimenta una constant evolució, adaptant-se amb rapidesa a la realitat social i econòmica del moment.

Així, les tendències actuals deixen a un costat els aspectes físics i tangibles del producte i opten per centrar-se en el client, fins a situar-lo en un pla superior, gairebé diví. (…)

  
Feed
1 comentari    Autor