Arxiu d'etiquetes: identitat

Modelant la imatge | 11/06/2018

El nom, l’actiu més valuós

NameImatge és allò que perceben de nosaltres. A la llarga, una imatge pública serà potent de manera proporcional a la identitat que representi: tant se val si parlem d’un producte com d’una persona. És possible enganyar algú sempre, i és possible enganyar molts durant un temps. Però és impossible enganyar tothom sempre. Per tant, el que determina l’èxit en un mercat és la identitat, els propis atributs, allò que som. I el primer signe d’identitat és el nom que serveix, primordialment, per a distingir-nos uns dels altres (encara que sigui per causes tan risibles com el de la mexicana a qui li van posar “Brexit”).

Però el nom és molt més que una simple eina de diferenciació. És el gran actiu de qualsevol empresa i producte. I encara més d’una persona, perquè és el que la converteix en un referent. Això queda palès avui dia amb els nicks de les xarxes socials, alguns dels quals compten amb milions de seguidors. La firma personal és un passaport per arribar a grans públics, i amb la revolució digital ha servit fins i tot per a crear una nova professió: la dels influencers, una activitat que consisteix a posicionar qualsevol mercaderia simplement per la recomanació d’algú que “té nom” (no pas d’algú que “sap”). (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
La sentència | 13/06/2012

Mira els altres, mira’t a tu

“Tots som estranys per a nosaltres mateixos, i si tenim alguna sensació de qui som, és només perquè vivim dins de la mirada dels altres”

Paul Auster (Newark, Nova Jersey, 1947) fa un repàs de la seva vida errant i canviant a Diari d’hivern, el seu últim llibre, que es llegeix com una novel·la. Entretant deixa anar aquesta perla sobre la qüestió de la identitat. Mira que diuen de tu, com s’adrecen a tu, mira com et miren. Tindràs moltes pistes sobre qui ets tu, persona. O qui ets tu, institució, associació, marca, empresa.

  
Feed
1 comentari    Autor