Arxiu d'etiquetes: motivació

Creant comunitat | 16/01/2014

Les virtuts d’una bona comunicació interna

En pensar en comunicació tendim a visualitzar aparicions estel·lars als mitjans o milers de seguidors a les xarxes socials, però no hem de descuidar la comunicació interna, aquella que no sol ser tan vistosa però que ens pot ajudar, i molt, a aconseguir els nostres objectius.

Per comunicació interna entenem tot allò que es dirigeix als treballadors d’una empresa, però també als proveïdors, membres de juntes o consells d’administració, i inclús subscriptors. I que el flux de comunicació sigui continu i efectiu cap a aquests grups, indirectament repercutirà en un millor posicionament de la marca. El fet que tots els que formen part d’una companyia se sentin part del projecte i el comprenguin, els farà valorar més positivament el seu lloc de feina. Aquesta percepció ajudarà a millorar la imatge externa ja que, qui millor que els treballadors per parlar de l’empresa de la que formen part? (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Dialogant amb l'entorn | 22/11/2013

Fent esport al metro de Moscou

El Comitè Olímpic Rus ha posat en marxa recentment una iniciativa per incentivar els ciutadans a practicar esport de cara als Jocs Olímpics d’Hivern de Sochi del 2014. Amb l’objectiu d’involucrar els ciutadans en la celebració dels Jocs, i de demostrar que aquests no són només un esdeveniment que es mira a la tele, estan incentivant els passatgers del metro de Moscou a fer esport.

En concret, han instal·lat una màquina en una de les estacions centrals de metro de la capital russa que, a canvi de fer 30 vegades la gatzoneta, ofereix un bitllet gratuït per al suburbà. Personalment he trobat aquesta iniciativa fantàstica ja que, a més de publicitar el Comitè Olímpic (el seu logotip apareix als bitllets gratuïts) i de, en part, fomentar l’esport, és una gran campanya comunicativa per la seva originalitat i ‘efecte sorpresa’. La màquina es va instal·lar una nit sense fer publicitat prèvia, però el boca-orella de seguida va fer la resta… I no només a Moscou, on molts passatgers han reconegut atansar-s’hi fins aquesta estació per provar l’enginy, sinó a nivell internacional, ja que diaris i blocs de tot el món se n’han fet ressò.

  
Feed
Digues la teva!    Autor
La sentència | 28/09/2012

Una estratègia infal·lible

“All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them”

Walt Disney va construir un imperi econòmic a partir de les aventures gràficament animades d’un ratolí. Hi ha prova més evident de la veracitat de les seves paraules?

Ara que les crisis se superposen fins a ensorrar empreses i trencar conceptes socials monolítics convé recordar que, quan tot falla, als humans encara ens resta una darrera eina per a sobreviure i per a créixer: la imaginació. I, si tenim el compromís amb nosaltres mateixos, en disposem d’una altra: la capacitat de fer reals els somnis.

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Dialogant amb l'entorn | 23/06/2011

Quan la signatura ambiental es carrega el medi ambient

“Més dels 50% de les pàgines impreses no s’utilitzen mai, pensa quants cops una pàgina 2 de 2 surt pràcticament blanca quan imprimeixes un e-mail o document”, comenten al web de la ja clàssica campanya Think before printing, que promou us ús més racional del paper.

Però, quantes vegades no heu imprès una segona pàgina inútil precisament a causa del peu d’un e-mail que contenia una frase com Pensa primer abans d’imprimir, protegim el medi ambient i una il·lustració verda que, per molt poc, suma un full adicional al document? (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Modelant la imatge | 27/10/2010

La coherència fixa els resultats

El proper 28 de novembre se celebraran eleccions al Parlament. La convocatòria ha desfermat una activitat frenètica, sobretot en dos sectors econòmics tan rellevants socialment com són la indústria dels polítics i el món de la comunicació. En aquest darrer, la moguda és considerable a totes dues bandes del taulell: els creadors de missatges (des d’estrategues a publicistes passant per dissenyadors, productors o les arts gràfiques) i els difussors de notícies i opinió, o sigui, els mitjans de comunicació.

És temps, doncs, de debat i controvèrsia. Tot s’aprofita a l’hora de mobilitzar els votants. També és temps de sondejos: enguany, fins i tot, hi ha qui ha trobat un mètode per corregir els biaixos que, ímplícitament o explícita, aporta qualsevol enquesta. Per cert, que totes pronostiquen una clara victòria de CiU.

La qüestió és fins a quin punt les campanyes de comunicació de partits i candidats contribueixen a modificar la foto fixa que presenten aquestes enquestes. (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
El vincle inesperat | 13/10/2010

“Comunicant creem les xarxes per seguir progressant”

Marieke Van den BergMarieke Van den Berg projecta, internament i públicament, la imatge de Ciments Molins Industrial, una multinacional amb arrels a Sant Vicenç dels Horts, al Baix Llobregat. Fora de l’àmbit professional, la seva passió és el cant i també altres disciplines expressives com el dibuix i el ball. Primera protagonista d’El vincle inesperat, ens ofereix unes pinzellades de la seva visió sobre Comunicació.

1) Quin element consideres crític per a qualsevol acció de Projecció o Imatge que vulgui assolir l’èxit?

La planificació o la manca de la mateixa.

2) Quin és el benefici principal que aporta una bona gestió de la Comunicació?

Motivació, teamwork, creació de les xarxes necessàries tant internes com externes per seguir progressant segons els objectius marcats a curt, mig i llarg termini. (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
La sentència | 05/10/2010

Sempre ens quedarà una cita

“Non fanciunt meliorem equum aurei freni”

“Vestis virum facit”

L’escriptor romà nascut a Còrdova Lucci Anneu Sèneca assegurava que “un fre d’or no millora el cavall”. Però Erasme de Rotterdam el va contradir tot anticipant el proverbi castellà “el hábito hace al monje”.

Al final, diguis una cosa o la contrària, sempre pots trobar un clàssic per donar-te la raó.

  
Feed
Digues la teva!    Autor