Arxiu d'etiquetes: sostenibilitat

Creant comunitat | 30/01/2020

Comunicació i ODS

Si hi ha un àmbit on la Comunicació ha de modificar conductes, aquest és sens dubte el que fa referència al Desenvolupament Sostenible. Tan cert com que ens hi va la vida: o protegim el planeta i les persones, o acabarem -tard o d’hora- autodestruint-nos.

ODS - ONU

Per tant, aquí no es tracta només de ser molt impactant, d’obtenir notorietat o de posicionar-se com a molt creatius. La comunicació dels ODS de l’Agenda 2030 ha d’aconseguir, principalment, mobilitzar la gent, modificar-los primer la consciència i després els hàbits. I arribar, així, a capgirar aquesta tendència suïcida d’anar generant desigualtats socials, del consum irresponsable de recursos naturals o de la sobreexplotació dels ecosistemes terrestres i marins. (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Creant comunitat | 06/09/2016

El missatge de la solidaritat

OBS-Nen DéuA Op-team ens agrada implicar-nos amb el nostre entorn i ajudar tant com puguem a impulsar els projectes dels nostres clients. I, en aquest cas, donada l’orientació humanista de les activitats de l’Obra Benèfico Social del Nen Déu, encara molt més. L’OBS Nen Déu desenvolupa una intensa tasca d’assistència, educació i atenció a persones discapacitades al llarg de la seva vida, tot afavorint el seu desenvolupament físic, psíquic i espiritual. I ho fa sense exigir res a canvi, acollint als seus centres i instal·lacions persones sense recursos, els tractaments de les quals són finançats bàsicament a través de la col·laboració solidària de moltes persones.

Ara, per tal de recaptar fons, el Patronat de l’entitat ha organitzat un Concert Solidari que tindrà lloc el proper 26 d’octubre a Barcelona. Una particularitat d’aquest acte és que l’orquestra, Ars Medica, està formada per metges i professionals del sector Salut.  (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Construint relat | 02/05/2013

Els beneficis de la sostenibilitat… i de saber-la transmetre!

Recentment, Youtube ha anunciat els guanyadors dels premis Dogooders 2013, que reconeixen les millors campanyes audiovisuals destinades a causes socials. En la categoria “Millor vídeo sense ànim de lucre” el guanyador ha estat Rainforest Alliance amb la seva campanya follow the frog.

El vídeo de Rainforest Alliance, que ha rebut més d’un milió de visites a Youtube, és un clar exemple dels beneficis de la sostenibilitat per a les marques. Però, a més, és també una campanya divertida, ben treballada i que transmet uns valors. Amb la tècnica de l’storytelling, Rainforest Alliance ens mostra com, realment, podem ajudar a conservar el món. Què us sembla?

  
Feed
Digues la teva!    Autor
El vincle inesperat | 22/08/2012

Xavier Duran: "Falta visió de futur quan les coses van bé i quan van malament"

Xavier DuranPel director d’El Medi Ambient de TV3, el programa d’informació ambiental de referència a Catalunya, hauríem de pensar una mica més en les conseqüències abans de fer certes passes enrere en àmbits com la comunicació. Xavier Duran, químic, periodista i autor, entre d’altres, de la recent obra de divulgació científica Per què les lleones no els prefereixen rossos, respon a les preguntes de Comfluencia.com.

1) Per què quan les coses van malament les empreses segueixen retallant en comunicació? (Pregunta de Micky Ribera, Dir. de l’agència Globally)

Algunes empreses no sempre tenen prou visió de futur, ni quan les coses van bé ni quan van malament. (…)

  
Feed
1 comentari    Autor
Dialogant amb l'entorn | 23/02/2012

Preparat per al ‘rating social’?

No només les agències de qualificació borsària posen nota a les organitzacions.

La companyia nordamericana GoodGuide també fixa un rating –en aquest cas social- d’empreses i productes. I la seva qualificació ja és tinguda en compte per més de quatre milions de persones en els seus actes de compra. El servei permet comprovar, per exemple, que Sony Ericsson (6,8) i Samsung (6,7) serien socialment més responsables que Apple (5,8) i HTC (5,4).

Però, com funciona l’aspirant a convertir-se en “la font mundial de referència per obtenir informació sobre els impactes socials, ambientals i de salut de productes i empreses”? Podríem estar davant de la plataforma de promoció somiada i, al mateix temps, del pitjor malson de directors de màrqueting i comunicació? (…)

  
Feed
1 comentari    Autor
Dialogant amb l'entorn | 08/02/2012

Preguntes sobre Apple

Mentre continua el reguitzell de titulars i testimonis sobre condicions de treball inhumanes a Foxconn i altres proveïdors d’Apple a la Xina, sobretot després que la pròpia companyia reconegués en un complet informe de responsabilitat social que més del 60% dels seus empleats superen les 60 hores setmanals de treball que marca la legislació xinesa, sorgeixen al menys dues qüestions, a nivell de comunicació i més enllà:

1) La confessió dels abusos i la publicació dels compromisos de millorar afectarà de forma positiva o negativa la companyia?

2) Tot i el publicat, al capdavall Apple podria ser una de les companyies socialment més responsables del seu sector? Al menys, és més transparent.

Un primer diagnòstic ens diria que, després de l’exercici de transparència, Apple només (…)

  
Feed
12 comentaris    Autor
Noves oportunitats | 29/12/2011

T’imagines aquesta etiqueta?

La notícia que persones en condicions properes a l’esclavatge elaboraven roba per a Zara al Brasil, àmpliament difosa la setmana passada, fa fredor… però també pot amagar una inesperada oportunitat.

Us imagineu una firma tèxtil -com Zara, per exemple- que informi a les seves etiquetes sobre les condicions de vida del conjunt dels seus treballadors?

Algú és capaç de donar les garanties que apareixen en aquesta imatge simulada? El primer que ho faci segur que es guanyarà l’aplaudiment i la fidelització del públic.

  
Feed
7 comentaris    Autor
Dialogant amb l'entorn | 12/07/2011

Contra l’alarma social, més informació i responsabilitats compartides

“El Gobierno ocultó siete años un estudio de los tóxicos en el pescado”. Un titular periodístic llaminer que, de ben segur, des del Ministeri de Sanitat haurien evitat fent pública, en el seu moment, la informació fruit de la polèmica. Evidentment, això no hauria garantit eliminar qualsevol tipus d’alarma social, sobretot quan provocar-la pot ser de l’interès d’alguns mitjans, grups polítics i fins i tot econòmics (la desgràcia d’uns és gairebé sempre la fortuna d’uns altres).

Però ara, per més raonables que puguin ser les explicacions del Ministeri, la credibilitat de qualsevol missatge queda molt tocada després d’haver classificat informació d’interès públic com a confidencial. Si, com diuen, la presència de tòxics al peix és un fet tan conegut, per què s’han prés tanta molèstia impedint durant anys (procés judicial inclós) la publicació de l’informe sobre la tonyina i altres espècies?

Anant més enllà, amb la justificació d’evitar alarmes socials, de vegades, l’únic que s’aconsegueix és desresponsabilitzar la població sobre problemes que són de tots. Ojos que no ven, corazón que no siente i qui dia passa, any empeny, oblidant que és el nostre mode de vida el que, entre d’altres, contamina els mars i fa que el peix que mengem sigui menys sa del que voldríem.

…no es pot tractar la societat com si no fos prou adulta i després demanar que entengui segons quines mesures (necessàries) a favor del medi ambient.

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Dialogant amb l'entorn | 29/06/2011

Canvi climàtic al meu jardí

L’escalfament global ha deixat de preocupar, ja no és moda. O al menys -com és típtic en els mitjans i el comportament humà- hem passat de l’omnipresència en el debat públic a gairebé una marginalitat. Però, és o no és un dels problemes més importants que afronta la humanitat, amb conseqüències com desastres naturals que ja s’estan produïnt arreu del món?

Potser dir això no sigui prou convincent, encara que sembli mentida. I científics i comunicadors s’afanyen a buscar millors arguments i formes de persuadir el públic sobre la gravetat del problema (recent reunió a Google). Alguns, com l’American Public Gardens Association, treballa per demostrar a la societat nordamericana com el canvi climàtic està canviant els jardins públics dels Estats Units, un dels països amb més quota de culpabilitat en el fracàs de la cimera de Copenhaguen.

Suficient? O potser caldria anar un pas més enllà i buscar la forma de comunicar -si és que és així científicament- com l’escalfament global està afectant els espais verds privats, tan estesos als EUA. Em posaré en marxa quan el canvi climàtic afecti el meu jardi?

  
Feed
Digues la teva!    Autor
Dialogant amb l'entorn | 23/06/2011

Quan la signatura ambiental es carrega el medi ambient

“Més dels 50% de les pàgines impreses no s’utilitzen mai, pensa quants cops una pàgina 2 de 2 surt pràcticament blanca quan imprimeixes un e-mail o document”, comenten al web de la ja clàssica campanya Think before printing, que promou us ús més racional del paper.

Però, quantes vegades no heu imprès una segona pàgina inútil precisament a causa del peu d’un e-mail que contenia una frase com Pensa primer abans d’imprimir, protegim el medi ambient i una il·lustració verda que, per molt poc, suma un full adicional al document? (…)

  
Feed
Digues la teva!    Autor